Hypotéka bez registru

Hypotéky bez registru nenabízí žádná banka a proto musíte oslovit nějaké nebankovní společnosti. Když máte záznam v registru dlužníků je větší šance, že budete mít problémy se splácením. Přesto některé nebankovní společnosti nabízejí hypotéky bez registru. V jejich inzerátech hraje slovíčko bez registru hlavní roli. Nebankovní společnosti na sebe berou větší odpovědnost při poskytování hypotéky, protože máte záznam v registru dlužníků.

Nebankovní společnosti proto mají v nabídce výrazně dražší hypotéky. Hypotéka bez registru může být při solidních nebankovních společnostech ještě docela snesitelná. Ale v některých případech se může změnit na velkou nevýhodu a vypadat lichvu. Ano i takové společnosti působí na slovenském trhu. Vždyť to můžete vidět skoro denně v Tv či časopisech. Takové případy většinou končí hodně smutně a proto si dávejte při vyřizování hypotéky pozor. Předtím než začnete uvažovat o hypotéce, byste však měli mít něco naspořeno. Spořicí účet v bance za výhodných podmínek dnes získáte i přes internet a proto je dnes spoření velmi jednoduché.

Hypotéka bez registru – ano či ne?

Hypotéka bez registru je dobrý sluha, ale zlý pán. Také zde platí pořekadlo třikrát měř a jednou řež. Než si vezmete hypotéku bez registru, důkladně si to promyslete, tedy spíše než podepíšete smlouvu. Hlavně si smlouvu před tím, než ji podepíšete přečtěte, jinak můžete v budoucnu litovat. Možná si říkáte, vždyť to je samozřejmost, ale mnoho lidí to stále nedělá. Pokud ve smlouvě nebudete čemukoli rozumět rozhodně ji nepodepisujte. Když jsou tam nějaké nesrovnalosti, tak také v žádném případě nepodepisujte. Budou na vás zkoušet různé psychické triky, ale nesmíte se nechat.

Jaké jsou vaše zkušenosti s hypotékou bez registru? Je podle vás hypotéka bez registru dobrý finanční produkt?



Napsat komentář